Satsuma - сатсума

Satsumalar mandalinanın bir mutasyonu olarak meydana gelmiştir. Kökenleri, Japonya'nın Kiushiu adasındaki Satsuma vilayetidir.

 Tıpkı mandalina gibi bodur ağaçlarda yetişmektedir. Orta boyda, yassı, parlak ve rengi turuncu ile kırmızıdır. Kabuğunda kimi zaman yeşilimsi sarı lekeler bulunmaktadır. Kabuğunda bol miktarda uçucu yağlar vardır ve bu yağlar hoş bir koku yaymaktadır. Meyvenin turuncu renkli eti körpe, sulu ve az asitlidir. Meyveler orta boydur. Aslında parlak kırmızı renginde ve genellikle de yeşilimsi ışıltılıdır. Kabuğu deri izlenimini vermektedir ve meyvenin etinden kolayca ayrılmaktadır. Meyvenin etinde pek çekirdek olmaz. Ya hiç yoktur, ya da birkaç tane olur. Tatlıdır ve Klemantin cinsine göre biraz daha asitlidir. Avrupa açısından en önemli Satsuma yetiştiricileri özellikle, Türkiye ve bunun yanı sıra İspanya'dır. Satsumalar kısmen oldukça erken meyvelenir. Bu nedenle, kabukları kolay soyulabilen narenciye ürünleri piyasasının Avrupa'daki sezonunu, henüz Kasım başında açarlar.

Hakkımızda Biraz Daha Fazla Bilgi

Bunları biliyor muydunuz?

  • Müşteriye gönderilecek olan ürünlerin mutlaka kalite güvence müdürümüz tarafından incelendiğini ve onayından sonra gönderildiğini, 
  • Yerli tohuma öncelik ve değer verdiğimizi,
  • İyi tarım ve hayvancılığın ürünlerine ulaşabilmek amacıyla neredeyse tüm Türkiye'yi dolaştığımızı.

EFAA, iyi tarımın ve iyi hayvancılığın ürünlerini sunar.