Çalı Fasulyesi - Фасоль

Enli yassıdır. Baharda önce bu tür yetişir.

Fasulye kuvvetli bir besindir. Kuru fasulyede %25 protein vardır. Bu, etin yerini tutar. Taze fasulyede protein % 9,6 kadardır. Karbonhidratlar, taze fasulyede % 6,7 kuru fasulyede % 50 dir. Fasulyede yağ pek azdır. Ancak Dermasan fasulye yağ bakımından zengindir. Yağ yapımında kullanılır. Taze fasulyede A, B, B2, E vitaminleri bulunur. Kuru fasulyede yalnız E vitamini bulunur.

Fasulye, potasyum, kükürt ve fosfor bakımından da zengin bir sebzedir. Gerek taze gerekse kuru olarak mutfaklarda önemli bir yer tutan fasulye haşlama, zeytinyağlı, tereyağlı, etli, pastırmalı olarak pişirilir.

Hakkımızda Biraz Daha Fazla Bilgi

Bunları biliyor muydunuz?

  • Müşteriye gönderilecek olan ürünlerin mutlaka kalite güvence müdürümüz tarafından incelendiğini ve onayından sonra gönderildiğini, 
  • Yerli tohuma öncelik ve değer verdiğimizi,
  • İyi tarım ve hayvancılığın ürünlerine ulaşabilmek amacıyla neredeyse tüm Türkiye'yi dolaştığımızı.

EFAA, iyi tarımın ve iyi hayvancılığın ürünlerini sunar.